Блінкен: незалежна Україна буде існувати набагато довше, ніж Путін

Понеділок, 25 квітня 2022, 09:56

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у понеділок після візиту до Києва, що суверенна незалежна Україна буде існувати набагато довше, ніж президент РФ Владімір Путін.

Про це Блінкен сказав на пресконференції у нерозкритому місці поблизу польсько-українського кордону, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN.

"Суть така. Ми не знаємо, як розгортатиметься решта цієї війни, але ми знаємо, що суверенна незалежна Україна існуватиме набагато довше, ніж Владімір Путін. І наша підтримка України надалі буде продовжуватися. Вона триватиме, поки ми не побачимо остаточного успіху", - сказав Блінкен.

Він зазначив, що Росія "зазнала невдачі в Україні", а "Україна досягла успіху".

"Росія прагнула відібрати суверенітет, відібрати її незалежність (України). Це не вдалося", - сказав Блінкен.

"Вона прагнула підтвердити могутність своїх військових, своєї економіки. Ми, звичайно, бачимо якраз протилежне", - додав він.

Як повідомлялося, під час засекреченого візиту Блінкен та Остін оголосили про нову військову допомогу Україні та іншим державам.

Блінкен також оголосив про поступове повернення американських дипломатів в Україну та висунення кандидатури нового посла.

Візит пройшов у суворій секретності з міркувань безпеки. Журналістам, які подорожували з Остіном і Блінкеном до Польщі, заборонялося повідомляти про поїздку до її завершення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.