Офіційно: США починають повертати дипломатів в Україну та готують призначення посла

Понеділок, 25 квітня 2022, 12:05

Державний департамент США почне повертати американських дипломатів в Україну цього тижня, а президент найближчим часом номінує кандидатуру на посла в Україні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у комюніке Держдепу за підсумками візиту держсекретаря та міністра оборони до Києва. 

"Під час зустрічі держсекретар Блінкен повідомив, що президент Байден номінує Бріджит Брінк, чинного посла США у Словаччині, на посаду нового посла США в Україні. Якщо її кандидатуру затвердять, Бріджит Брінк віддано очолюватиме нашу місію в Україні… Завдяки десятиріччям досвіду, це - чудова кандидатура для таких часів в історії України", - зазначають у повідомленні. 

Блінкен повідомив також, що США цього тижня почнуть повертати дипломатів в Україну.

"Зростаюча присутність США демонструє нашу підтримку і є частиною прагнення США повернути дипломатів до посольства у Києві якнайшвидше", - додають у комюніке. 

Також підтвердилася інформація про нову військову допомогу, про яку західні ЗМІ спершу повідомили з посиланням на джерела.  

Як відомо, на пресконференції у суботу президент Зеленський заявив у відповіді на одне з питань, що до України прямують держсекретар США та міністр оборони

Офіційні представники США спершу відмовилися від будь-яких коментарів щодо візиту. Візит все ж відбувся, але був у закритому форматі без преси з міркувань безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.