В МЗС відреагували на загострення ситуації у Придністров’ї

Вівторок, 26 квітня 2022, 17:29

В МЗС України висловили стурбованість у зв’язку зі спробами загострити безпекову ситуацію в Придністровському регіоні Молдови.

Про це йдеться у заяві відомства, повідомляє "Європейська правда".

В МЗС зазначили, що хвиля повідомлень 21-26 квітня про мінування навчальних закладів, напад на будівлю т.зв. "міністерства державної безпеки", руйнування двох радіовеж у Григоріопольському районі та вибухи на аеродромі у Тирасполі збіглися у часі із заявами російського військового командування про намір загарбати увесь південь України і встановити сухопутний коридор із Придністровським регіоном Молдови.

"Україна рішуче підтримує територіальну цілісність Молдови в межах її міжнародно визнаних кордонів, засуджує відчайдушні спроби втягнути Придністровський регіон Молдови у розв’язану РФ 24 лютого повномасштабну війну проти України та закликає до деескалації напруги", - йдеться у заяві.

"МЗС України продовжує пильно відстежувати подальший розвиток подій. Збройні Сили України надійно захищають нашу державу та готові зруйнувати будь-які подальші підступні плани агресора на українській території, зокрема і на Південнобузькому напрямку", - наголосили в МЗС.

Нагадаємо, президентка Молдови Мая Санду заявила, що вибухи у Придністров'ї та спроби ескалації пов'язані з силами всередині невизнаного регіону.

Вона підкреслила, що Кишинів не має жодних планів блокади Придністров'я, і попросила громадян зберігати спокій і брати інформацію з перевірених джерел.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.