Фінляндія конфіскувала власність російського олігарха Тимченка у відомій арені-концертному залі

Середа, 27 квітня 2022, 12:29

У Фінляндії виконавча служба конфіскувала частку власності підсанкційного російського олігарха Геннадія Тимченка у гельсінкській Hartwall Arena.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Yle.

Тимченко, який також є громадянином Фінляндії, з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну опинився у санкційному списку ЄС. Процедури щодо його власності почали ще у березні.  

Частка Тимченка в компанії Arena Events Oy, якій належить Hartwall Arena, складає 22,5%, її вартість оцінюють в 10 млн євро. Він був співвласником арени з 2013 року разом з Романом Ротенбергом, а також виступав великим спонсором хокейної команди Jokerit, для якої арена є "рідним" залом. Ротенберг вже потрапив під санкції США, але поки - не Євросоюзу. 

Hartwall Arena приймала численні концерти та спортивні події, зокрема хокейні змагання, це один з головних залів у фінській столиці. Тут проводили світові чемпіонати з хокею, у 2007 році - відбір на Євробачення. 

Після початку повномасштабної війни РФ проти України у залі нічого не відбувалося - організатори скасовували або переносили заходи, не бажаючи мати справу з майданчиком через його російських власників. У березні виробник напоїв Hartwall - спонсор арени, від якого вона отримала ім’я - припинив співпрацю та розпорядився зняти свою вивіску.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.