Швеція вирішила посилити військову інфраструктуру на острові Готланд

П'ятниця, 29 квітня 2022, 17:44

Уряд Швеції заявив у п'ятницю, що виділив до 1,6 мільярда шведських крон (163 мільйони доларів) на зміцнення своєї військової інфраструктури на стратегічно важливому острові Готланд у Балтійському морі на тлі зростання напруженості у відносинах з сусідньою Росією.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Швеція відновлювала свою армію протягом останнього десятиліття, особливо після анексії Росією Криму в 2014 році.

Вторгнення Росії 24 лютого в Україну додало терміновості програмі переозброєння Швеції та викликало дискусію про те, чи варто їй – та північній сусідній Фінляндії – приєднатися до НАТО.

Останній транш грошей піде на розширення казарм та іншої інфраструктури на острові Готланд, який вважається стратегічно ключовим для контролю над Балтією.

"Мета полягає в тому, щоб мати можливість розмістити набагато більше призовників і зробити операції більш ефективними, і таким чином сприяти більшій потужності ... на Готланді", - сказав міністр фінансових ринків Швеції Макс Елгер.

У 2018 році Швеція відновила роботу армійського полку Готланда, який був розформований більше десяти років тому, і посилила оборону острова за допомогою ракет "земля-повітря" та інших заходів.

Готланд, найбільший острів Швеції, розташований приблизно за 330 кілометрів на північ від Калінінграда, штаб-квартири Балтійського флоту Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.