"До чого призвели поступки РФ" - Зеленський запросив у Бучу Меркель та Саркозі

Неділя, 3 квітня 2022, 21:56

Президент України Володимир Зеленський запросив колишнього федерального канцлера Німеччини Ангелу Меркель та експрезидента Франції Ніколя Саркозі відвідати Бучу, щоб самим "побачити, до чого призвела політика поступок Росії".

Як повідомляє "Європейська правда", таке запрошення президент України озвучив під час свого звернення.

Володимир Зеленський нагадав, що 3 квітня виповнилося 14 років саміту НАТО в Бухаресті. "Тоді був шанс забрати Україну з сірої зони на сході Європи, з сірої зони між НАТО і Росією. Із сірої зони, про яку у Москві думають, що їм тут усе дозволено. Навіть найстрашніші воєнні злочини", - заявив він.

"Під оптимістичними дипломатичними формулюваннями про те, що Україна нібито може стати членом НАТО, тоді, у 2008 році, була схована відмова приймати Україну до Північноатлантичного Союзу. Було заховано безглуздий страх деяких політиків перед Росією. Вони думали, що відмовивши Україні зможуть заспокоїти Росію. Зможуть переконати її поважати Україну і нормально жити поряд з нами", - зазначає Зеленський.

"Я запрошую пані Меркель та пана Саркозі відвідати Бучу і побачити, до чого призвела політика поступок Росії. Побачити на власні очі закатованих українців та українок", - резюмує Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше колишня німецька канцлерка Ангела Меркель вважає, що Захід має зробити все можливе, щоб "покласти край цій загарбницькій війні з боку Росії та її президента Путіна".

За її словами, "немає жодного виправдання для цього кричущого порушення міжнародного права, я засуджую його найрішучішим чином".

Втім, досі ані Меркель, ані Саркозі не визнавали своєї провини у політиці замирення Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.