Президент Євроради відвідає Молдову на тлі загострення ситуації в Придністров'ї

Субота, 30 квітня 2022, 14:49

Президент Європейської ради Шарль Мішель відвідає Молдову з офіційним візитом 4 травня.

Про це свідчить його графік на сайті Євроради, пише "Європейська правда".

"У середу, 4 травня, голова Європейської ради вирушить до Молдови, де зустрінеться із президентом Маєю Санду", - йдеться у повідомленні.

Раніше цього тижня Мішель заявив, що підтримує зв'язок із Санду, з якою обговорив загострення ситуації у Придністров'ї.

"Я повністю солідарний з Молдовою у цей складний та важкий час. Придністров'я не повинні використовувати як троянського коня для посилення напруженості в регіоні", — написав Мішель у Twitter.

Нагадаємо, у НАТО заявили, що очікують подальших провокацій у невизнаному Придністров’ї та вважають, що їхня мета - створити проблеми для України, а військової загрози для самої Молдови поки немає. 

Про загострення ситуації у Придністров'ї дивіться відеопояснення "Європейської правди", або читайте у текстовій версії: Придністровська спецоперація. Що стоїть за терактами у Молдові та як має діяти Україна.

Додатково у Молдові створила напругу заборона символіки на підтримку війни РФ проти України, у тому числі георгіївської стрічки. Автономний регіон Гагаузія прийняв закон, яким дозволяє її, всупереч національному законодавству.

Про те, чому заборона пропагандистської символіки РФ створює значні виклики для стабільності Молдови - у статті "Санкції по-молдовськи: чим допомагає та що не хоче робити Кишинів у часи агресії РФ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.