Словаччина скасувала всі вимоги на міжнародні перевезення для українських перевізників

Четвер, 7 квітня 2022, 13:35

Словаччина повністю скасувала всі дозвільні вимоги на міжнародні перевезення для українських перевізників.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм у своєму Telegram-каналі, пише "Європейська правда".

"Тільки що отримали повідомлення від колег зі Словаччини про повне скасування усіх видів дозволів на міжнародні перевезення для українських перевізників", - зазначив Найєм.

Прем'єр Словаччини приїде до Києва

Таким чином, за його словами, три з чотирьох країн ЄС, з якими Україна має спільний кордон - Румунія, Угорщина та Словаччина - вже скасували дозвільну систему для транзитних та двосторонніх перевезень.

Найєм додав, що Україна також чекає на допомогу та позитивне рішення "з боку наших найбільших партнерів та друзів - Республіки Польща".

"В умовах закриття наших портів та перенаправлення левової частини вантажів автомобільним транспортом, такі кроки з боку сусідів - це суттєва підтримка нашої економіки", - додав Найєм.

Питання транспортних дозволів ще торік було серйозною перепоною зростанню експорту з України, а з Польщею ситуація була гранично складною.

Як повідомлялось, Україна може стати однією з перших країн, із якою Євросоюз укладе Спеціальну транспортну угоду, яка передбачає, зокрема, повну лібералізацію вантажного транзиту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.