Глава Пентагону заявив, що США передають Україні розвіддані для операцій на Донбасі

Четвер, 7 квітня 2022, 21:54

Міністр оборони США Ллойд Остін вперше публічно заявив про надання розвідданих українським силам для проведення операцій на Донбасі проти Росії.

Про це повідомляє CNN, пише "Європейська правда".

Остін виступав перед сенатським комітетом зі збройних сил і його запитали, чи надають США розвіддані, щоб допомогти Україні в атаках на російські сили в окупованому Донбасі або в окупованому Криму.

"Ми надаємо їм… розвіддані для проведення таких операцій… на Донбасі. Це вірно", - сказав Остін у відповідь на запитання сенатора Тома Коттона.

Остін не згадав Крим у своїй відповіді. Він також заявив, що США не перешкоджають Україні атакувати російські сили у цих районах.

Вперше офіційний представник публічно визнав роль США в операціях України на Донбасі, оскільки бойові дії зміщуються з Києва у бік східних та південних областей.

"Ми продовжуємо надавати корисну інформацію та розвідувальні дані Збройним силам України в їх боротьбі", - заявив високопоставлений представник Міністерства оборони після виступу Остіна.

"Оскільки ця боротьба все більше мігрує до регіону Донбасу, ми коригуватимемо наш інформаційний контент і потік в міру потреби", - додав він.

Раніше цього місяця Білий дім визнав, що США відправили Україні "значний обсяг докладних та своєчасних розвідданих" щодо планів та дій Росії.

Нагадаємо, генсек НАТО заявив, що президент РФ Владімір Путін не відмовився від свого плану щодо контролю над Україною і переміщує основні сили на схід для захоплення Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.