Конгрес США остаточно схвалив ембарго на енергоносії з РФ

П'ятниця, 8 квітня 2022, 08:42

Конгрес США проголосував за посилення санкцій проти РФ, підтримавши ембарго на російські енергоносії та позбавлення Росії статусу торговельного партнера.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Сенат  одноголосно проголосував за рішення про скасування статусу постійних нормальних торговельних відносин як для Росії, так і для її близького союзника Білорусі. Невдовзі після цього він так само одноголосно підтримав енергетичне ембарго.

Після схвалення Сенатом закон був спрямований до Палати представників, яка швидко прийняла торговий захід 420 голосами проти 3, а енергетичне ембарго - 413 проти 9.

Президент Джо Байден підтримує ці заходи і підпише їх, повідомила журналістам прессекретар Білого дому Джен Псакі.

Торговий законопроєкт відкриває шлях адміністрації Байдена підвищити мита на імпорт з Росії та Білорусі. Енергетичний захід вводить в дію попередній указ Байдена про заборону імпорту російської нафти, природного газу та вугілля.

"Цей пакет має на меті задіяти всі інструменти економічного тиску на (президента Росії) Владіміра Путіна та його прихильників-олігархів. Путінська Росія не заслуговує на те, щоб бути частиною економічного порядку, який існував після закінчення Другої світової війни", - заявив голова фінансового комітету Сенату Рон Уайден.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.