Канцлер Австрії у суботу зустрінеться в Києві з Зеленським і відвідає Бучу

П'ятниця, 8 квітня 2022, 21:19

Канцлер Австрії Карл Негаммер у п'ятницю ввечері відбув із візитом до України та у суботу зустрінеться у Києві з президентом Володимиром Зеленським.

Про це пише Kurier, повідомляє "Європейська правда".

Негаммер сказав, що візит відбувся на запрошення Зеленського і його слід розглядати як знак солідарності з народом України.

Зустріч із Зеленським, включаючи наступну пресконференцію, вже стоїть в порядку денному канцлера у Києві в суботу вранці. Потім Негаммер має поїхати до Бучі, щоб особисто побачити сліди російських звірств.

У Негаммера також заплановано зустріч із мером Києва Віталієм Кличком.

За даними Офісу канцлера, Австрія хоче й надалі надавати Україні максимально можливу гуманітарну та політичну підтримку, вже було виділено 17,5 млн євро.

"Важливо, щоб у рамках нашого нейтралітету ми підтримували Україну як на гуманітарному, так і політичному рівні", - сказав канцлер.

Нагадаємо, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн 8 квітня приїхала в Бучу разом з Високим представником ЄС Жозепом Боррелем та прем'єром Словаччини Едуардом Гегером.

Раніше було оголошено, що ЄС виділить 7,5 млн євро на розслідування, яке Україна проводить у зв'язку із воєнними злочинами у київському передмісті Буча та інших містах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.