Джонсон пообіцяв надалі залишатися "непохитним другом" України

Вівторок, 10 травня 2022, 14:43

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон пообіцяв залишатися "непохитним другом України", яка продовжує свою героїчну боротьбу проти російського вторгнення.

Таку обіцянку він дав у письмовій передмові до промови королеви, яку проголосив принц Чарльз у день відкриття парламенту, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN.

"Ми не будемо вагатися - і ми не здамося - поки Путін не зазнає невдачі", - сказав Джонсон.

Джонсон у промові до Дня перемоги у Європі згадав Україну

"Ця країна зіткнулася з викликами, яких не було в новітній історії. Ми лідирували у відповіді на жорстокий напад Путіна на Україну, згуртувавши світ проти його агресії та запровадивши каральні санкції проти Росії", - додав глава британського уряду.

Промова королеви, написана урядом, є важливою подією як у королівському, так і в політичному календарі.

Промова є одним із найважливіших символічних обов’язків монарха і є центральним елементом державної церемонії відкриття парламенту.

Промова також використовується для представлення законодавчого порядку денного уряду, а його зміст запекло обговорюється законодавцями протягом кількох днів після цього.

Королева Єлизавета II не була присутньою на заході через проблеми з пересуванням. Натомість промову вперше в історії прочитав Чарльз, принц Уельський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: