Ватажок невизнаної Південної Осетії в останні дні каденції призначив референдум про "приєднання" до Росії

П'ятниця, 13 травня 2022, 21:18

Так званий президент самопроголошеної Південної Осетії Анатолій Бібілов опублікував указ, який призначає референдум щодо "об'єднання" невизнаної республіки та Росії на 17 липня 2022 року. 

Указ було опубліковано у п'ятницю, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Ехо Кавказу".

"Керуючись історичним прагненням народу Республіки Південна Осетія до возз'єднання з Росією, відповідно до пункту 16 статті 50 Конституції Республіки Південна Осетія, ухвалюю: призначити референдум Республіки Південна Осетія з питання "Ви підтримуєте об'єднання Республіки Південна Осетія та Росії?", - йдеться в опублікованому указі.

Варто зазначити, що Анатолій Біблов, який видав указ, перестане очолювати псевдореспубліку з 24 травня, оскільки він програв так звані "вибори" своєму конкуренту Алану Гаглоєву.

Гаглоєв, своєю чергою, вважає, що з референдумом поспішати не варто.

За його словами, Росія зараз "займається геополітичними питаннями, проводить спеціальну операцію в Україні щодо знищення неонацистських формувань". Він каже, що так званий "референдум" треба проводити "як тільки буде сигнал і розуміння, що настав час".

Тим часом, прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі раніше запевнив, що готовий гарантувати: нової війни з Росією не буде.

Читайте також: В очікуванні нової війни: як агресія РФ та конфлікт Тбілісі з Києвом змінили Грузію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.