Білорусь продовжує дію безвізу для громадян Литви та Латвії

Неділя, 15 травня 2022, 15:38

Білоруська влада продовжує до кінця року дію безвізового режиму для громадян Литви та Латвії.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на сайт МЗС Білорусі.

Нагадаємо, тимчасовий безвізовий в'їзд було введено Білоруссю місяць тому – з 16 квітня по 15 травня, в рамках спроби покращити відносини із Заходом.

Втім, у Мінську це подають, як акт благодійництва по відношенню до європейців. "Не таємниця, що такі поїздки стали і гарною економічною підмогою для людей, які могли придбати товари білоруського виробництва за нижчими цінами, ніж у себе на батьківщині… — Практика безвізу продемонструвала наявність значного інтересу в іноземних громадян до Білорусі. Після тривалої ковидної перерви наші сусіди отримали нагоду зустрітися з родичами, відвідати могили рідних, вирішити побутові питання",- стверджують у білоруському МЗС.

Продовження дії безвізу там називають бажанням "зберегти добросусідські відноси" та "розвивати міжособистісні контакти між простими людьми" в умовах "санкційного тиску" на Білорусь.

За даними литовських прикордонників, після запровадження "тимчасового безвізу" кількість литовців, які подорожують до Білорусі, зросла на третину. Як правило, ціль в'їзду - відвідати родичів або побувати на цвинтарі.

Натомість влада Литви та Латвії попереджують громадян про небезпеку таких візитів. 

Про спроби Білорусі покращити відносини із Заходом – читайте Нова стратегія Лукашенка: як Білорусь реагує на проблеми РФ у війні з Україною

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.