В Угорщині заявили, що досі не мають прийнятної пропозиції ЄС щодо нафтових санкцій проти РФ

Понеділок, 16 травня 2022, 15:24

Угорщина не отримувала жодних нових серйозних пропозицій щодо нафтових санкцій проти Росії після візиту президентки Єврокомісії до Будапешта на початку травня.

Про це повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Європейська комісія викликала проблеми своєю пропозицією, тому Угорщина має право очікувати…що ЄС має запропонувати рішення: профінансувати інвестиції та компенсувати…зростання цін, повну модернізацію енергетичної структури Угорщини у розмірі 15-18 мільярдів євро", - сказав Сійярто.

За його словами, ще одним рішенням може стати звільнення від запланованого ембарго постачання нафти трубопроводом.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що ЄС не може схвалити шостий пакет санкцій проти РФ, "тому що перебуває в заручниках" Угорщини.

Раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ країн ЄС, ймовірно, не зможуть розблокувати питання щодо запровадження нафтових ембарго проти Росії на зустрічі у Брюсселі 16 травня - через спротив Угорщини.

За інформацією ЗМІ, поступово з’являються прихильники думки, що нафтове ембарго, можливо, краще затримати, щоб не гальмувати схвалення інших заходів з шостого пакета санкцій. Опоненти цієї ідеї кажуть, що якщо не включити нафту до шостого пакета, це виглядатиме як прояв слабкості. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.