Волонтера з Чехії, що зник на початку березня, знайшли у масовому похованні під Макаровом

Вівторок, 17 травня 2022, 09:05

Волонтера з Чехії, який приїхав в Україну допомагати евакуювати цивільне населення і зник під Макаровом, знайшли у масовому похованні у цьому районі поруч із ще двома розстріляними людьми.

Як пише "Європейська правда", про це повідомив начальник головного управління Нацполіції Київщини Андрій Нєбитов. 

Поховання знайшли поруч з об’їзною дорогою неподалік від Макарова, де в період бойових дій розміщувались позиції росіян. Поряд із захороненням виявили розтяжку із гранатою "Ф-1". 

 

"Дві особи були вбиті в голову, одна особа - в живіт. На місці захоронення знайшли документи одного із загиблих – це громадянин Чехії. Є його відповідні дані", - розповів Нєбитов. Особи двох інших загиблих ще не встановлені. 

У Нацполіції повідомили, що знайдений 49-річний чех до війни працював в Україні далекобійником, а з початком війни приїхав як волонтер і з 3 березня перестав виходити на зв’язок. У Чехії в нього залишилися дружина і брат. 

Про зникнення волонтера з Чехії під Макаровом раніше писали чеські ЗМІ, називаючи лише його ім’я. Вочевидь йдеться про ту саму особу, оскільки історія приїзду в Україну, орієнтовне місце і дата зникнення збігаються.

Першими про зниклого написали журналісти Voxpot - вони висвітлювали події під Києвом ще під час бойових дій і повернулися туди після відступу російських військ. Серед розстріляних автомобілів на трасі вони знайшли авто волонтера з простреленим лобовим склом, дверима й підголовником та слідами крові.

Речниця МЗС Чехії у коментарі чеському IDNES повідомила, що міністерство на зв'язку з українськими правоохоронцями і вона поки не може розкрити додаткові деталі про загиблого. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: