МЗС Естонії викликало посла РФ через хамські заяви Захарової

Вівторок, 17 травня 2022, 18:41

У вівторок, 17 травня, міністерство закордонних справ Естонії викликало російського посла, щоб засудити непрофесійну та некоректну публікацію у соцмережах офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової про прем'єр-міністра Естонії Каю Каллас.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал ERR.

Віцеканцлер МЗС Естонії Рейн Таммсаар, який зустрівся з послом Росії, не вважав за потрібне коментувати зміст висловлювання Марії Захарової, але закликав російських представників утримуватися від недипломатичних особистих атак на адресу естонських політиків, бути ввічливими, більш уважно вивчати історію і негайно припинити війну в Україні.

У вівторок Захарова різко відреагувала на заяви прем'єр-міністра Естонії Каї Каллас, яка напередодні закликала керівників західних країн перестати дзвонити до російського президента Путіна, оскільки, на її думку, ці переговори не приносять результатів, а російський лідер при цьому "почується в центрі уваги".

"Стало цікаво, хто ж це дає такі слушні поради західним лідерам. Виявилося, що такої спадкової кар'єри в жодного автократичного султана немає", - написала в соцмережах Захарова, звинувативши Каллас у тому числі і "у запереченні неонацизму в Україні".

У своєму дописі Захарова перелічила "гріхи" батька естонської прем'єрки і навіть згадала її прадіда, який був начальником воєнізованого формування, що нібито підтримувало гітлерівську Німеччину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.