Сенат США затвердив Бріджит Брінк на посаду посла в Україні

Четвер, 19 травня 2022, 08:44

Сенат США у середу ввечері одноголосно затвердив дипломатку Бріджит Брінк на посаду посла Сполучених Штатів в Україні.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

Брінк, яка зараз є послом США в Словаччині, у середу перед голосуванням отримала схвалення Комітету Сенату з міжнародних справ.

"Мати там посла у цей критичний час, коли Сполучені Штати продовжують допомагати українському народу… це чудова річ, хороша річ і допоможе просувати справу миру, безпеки та свободи. Я впевнений, що вона буде видатним послом", – сказав лідер більшості в Сенаті Чак Шумер після затвердження Брінк.

Рішення було ухвалене в той же день, коли США офіційно відновили роботу свого посольства в Києві.

Останнього затвердженого Сенатом посла в Україні Марі Йованович тодішній президент Дональд Трамп усунув у 2019 році, домагаючись розслідування щодо своїх політичних суперників. Ця сага призвела до першого імпічменту Трампа.

Брінк працювала на кількох посадах у дипломатичному корпусі, в тому числі була заступником помічника секретаря в Бюро з питань Європи та Євразії Держдепартаменту. Вона розмовляє російською, працювала в посольствах США в Сербії, Кіпрі, Грузії та Узбекистані.

Про те, ким є ця дипломатка та чого чекати у двосторонніх відносинах після її призначення, читайте в статті Посол з грузинською відмовою: хто така Бріджит Брінк, яка очолить дипмісію США в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.