У Бундестазі розкритикували уряд Шольца за зволікання з поставками зброї Україні

П'ятниця, 20 травня 2022, 14:23

Голова комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерман звинуватила федеральний уряд у надто довгому зволіканні з поставкою важкого озброєння в Україну.

Про це, як пише "Європейська правда", вона сказала в ефірі ZDF.

 "Ви занадто довго чекаєте – все могло бути вже доставлено", – сказала Штрак-Ціммерман.

За її словами, обіцяні Україні самохідні гаубиці та зенітні самохідні установки  Gepard лише готуються до бойового застосування.

Вона зазначила, що у випадку Gepard є потреба знайти боєприпаси, оскільки ця машина є застарілою і нові боєприпаси до неї не виготовляються.

За словами Штрак-Ціммерманн, війна триває майже 90 днів. Якби підготовка почалася вже через чотири тижні, "все можна було б запустити".

Політик Вільної демократичної партії вкотре висловилась за призначення спеціального координатора для координації військової допомоги Україні. За словами Штрак-Ціммерманн, поставки зброї наразі узгоджені у Федеральному канцелярії. Канцлера Олафа Шольца консультуватиме генеральний інспектор Бундесверу Еберхард Цорн.

За словами Штрак-Ціммерман, він оцінює все крізь окуляри Бундесверу і "не відкриє добровільно всі склади".

Як повідомлялося, посол України в Берліні Андрій Мельник розкритикував уряд Олафа Шольца за небажання постачати важке озброєння попри рішення Бундестагу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.