Фінляндія погодила оренду плавучого СПГ-терміналу, щоб зменшити залежність від газу з РФ

П'ятниця, 20 травня 2022, 16:09

Фінляндія погодила з американською компанією Excelerate Energy 10-річну оренду плавучого СПГ-терміналу, щоб замінити російський газ.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на Financial Post,  про це заявила міністерка фінансів Фінляндії Анніка Сааркіко

"Тепер є реальний ризик того, що російський газ буде зупинено", - сказала Саарікко на пресконференції, додавши, що термінал планують ввести в експлуатацію в четвертому кварталі цього року.

Раніше повідомлялося, що Фінляндія й Естонія разом орендують термінал для скрапленого природного газу. Однак міністерка Саарікко не згадала Естонію в цій угоді. Уряд естонської сторони поки також не заявляв про цю домовленість. Сума оренди також не розголошується. 

Фінляндія очікує на припинення поставок російського газу 20-21 травня.

17 травня Gasum вирішила подати до суду на російську компанію "Газпром експорт" через вимогу платити за газ у рублях. Тоді ж у фінській компанії заявили, що допускають припинення поставок з 20-21 травня. 

Нагадаємо, в Єврокомісії заявили, що розрахунки європейських енергетичних компаній з "Газпромом" мають відбуватися у євро

Раніше за відмову платити за газ у рублях "Газпром" відмовився постачати газ Польщі та Болгарії.

Читайте також: Швидше за санкції: чим завершиться газова війна між Росією та ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.