Ватикан готовий сприяти переговорам України і РФ, якщо отримає запрошення від обох

П'ятниця, 20 травня 2022, 17:25

Ватикан готовий сприяти переговорному процесу між Україною і Росією, якщо отримає запрошення і від Києва, і від Москви.

Про це на брифінгу у Києві зазначив секретар з міждержавних відносин Святого Престолу архієпископ Пол Річард Галлагер, повідомляє "Європейська правда".

"Будь-яка посередницька діяльність потребує запрошення з боку обох сторін. Якщо Святий престол отримає запрошення і від України, і від Росії, щоб посприяти у будь-який можливий спосіб переговорному процесу, ми б це вітали і намагалися б усіляко цьому допомогти", - сказав Галлаґер.

Він також прокоментував можливість візиту Папи Римського до України.

"Після свого повернення я розповім про те, що я побачив (в Україні. - Ред.), про очікування людей. Я більш ніж переконаний, що він (Папа Римський. - Ред.) дуже серйозно поставиться до цього і подивимось, яке рішення він прийме, бо він завжди дуже уважно ставиться до думок людей", - сказав Галлаґер.

Нагадаємо, раніше Папа Римський Франциск заявив, що готовий зустрітися з президентом Росії Владіміром Путіним у Москві, однак досі не отримав його відповіді на свою пропозицію.

В інтерв’ю на початку травня він також сказав, що поки не планує візит в Україну. 

"Спочатку я повинен поїхати до Москви, спочатку я маю зустрітися з Путіним. Але я також священник, що я можу зробити? Я роблю те, що можу", - сказав Папа Римський.

Читайте також: Папа, що образив українців: що стало причиною останніх рішень та заяв понтифіка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.