Зеленський у Давосі закликав направити конфісковані російські активи у спецфонд для України

Понеділок, 23 травня 2022, 12:51

Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до Всесвітнього економічного форуму в Давосі закликав заморозити та конфіскувати російські активи по всьому світу та направити їх у спецфонд для виплати компенсацій і відновлення України.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Повинен бути прецедент покарання агресора… Російські активи, які розкидані різними юрисдикціями, мають бути знайдені, арештовані чи заморожені, а потім конфісковані і направлені у спецфонд, з якого усі, хто постраждав, повинні отримати компенсацію", - сказав Зеленський.

За словами президента, це не просто, але після цього точно не залишиться мотивації в різних агресорів робити те, що зробила Росія і продовжує робити в Україні.

"Якщо агресор втрачає все, то це точно позбавляє мотивації розпочинати війну", - сказав Зеленський.

Він додав, що прецедент відновлення України після війни продемонструє усім, що війна не дає бажаного результату.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на початку травня запропонувала почати роботу над амбітним пакетом відновлення України, який прокладе шлях для майбутнього України в Європейському Союзі.

Раніше президент Володимир Зеленський запропонував державам-партнерам стати засновниками спеціального фонду із заморожених або конфіскованих російських активів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.