На мітинг соратників Додона прийшли його опоненти - підняли тост за арешт експрезидента

Вівторок, 24 травня 2022, 15:34

Члени та прихильники Партії соціалістів вийшли під парламент Молдови висловити протест проти переслідування її почесного керівника, проросійського експрезидента Ігоря Додона; туди ж прийшли і опоненти Додона "святкувати подію". 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Newsmaker.

Соціалісти та їхні прихильники принесли плакати "Ні беззаконню", "Ми не здаємося", "Ні диктатурі у стилі Плахотнюка". Учасників - від кількох десятків до близько сотні. 

 
Фото: Newsmaker

Виконавчий секретар ПСРМ Влад Батринча назвав обшуки у домівці експрезидента "політичним шоу" та залякуванням опозиції та пообіцяв масштабні акції протесту. Деякі у промовах казали, що це виглядає як "подарунок до дня народження" президентці Маї Санду.

Під парламент прийшла також група представників уніоністської партії AUR, у тому числі її лідер Влад Білецький. Вони відкупорили вино, заявивши, що хочуть відсвяткувати перемогу над "тими, хто знущався з громадян і розкрадав держмайно".

"У нас немає більш корумпованих політиків, ніж Додон", - заявив Влад Білецький. 

Соціалісти вимагають від поліції прогнати опонентів та скласти на них протокол за вживання алкоголю у громадському місці.

Нагадаємо, 24 травня антикорупційні органи та служба безпеки прийшли з обшуками у домівку експрезидента, почесного керівника Партії соціалістів Ігоря Додона у справі про пасивну корупцію, незаконне збагачення, зраду і фінансування політичної партії злочинною організацією.

У молдовських ЗМІ з’явилися суперечливі повідомлення про затримання Додона на 72 години, чи справді його затримали - наразі незрозуміло. 

У Кремлі, коментуючи обшуки у Додона, заявили, що стурбовані "переслідуванням прихильників дружніх відносин з РФ". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.