Я не хочу чути слово "умиротворення" більше ніколи - президентка Європарламенту

Середа, 25 травня 2022, 14:59

Президентка Європарламенту Роберта Метсола просить припинити риторику про "збереження обличчя" Путіна.

Як пише "Європейська правда", про це в Давосі на Світовому економічному форумі під час панельної дискусії заявила Роберта Метсола, передає "Укрінформ".

"Я дедалі частіше чую, що журналісти у своїх запитаннях використовують такі словосполучення, як "зберегти обличчя", "умиротворення", "як ми можемо це завершити, щоб рухатися вперед?". Моя відповідь є такою: розмови про збереження обличчя для Росії не на часі. Не час говорити про умиротворення. Зараз час, коли ми маємо докласти всіх зусиль (для допомоги Україні. - Ред.)", – сказала Метсола.

Вона також закликала європейських політиків припинити посилатися на якісь правові аргументі та не шукати причин, чому Україна не може виграти війну проти Росії.

"Я не хочу чути слово "умиротворення" більше ніколи", – додала Метсола.

Роберта Метсола була першим іноземним лідером, що відвідав Київ після початку російського вторгнення (її візит відбувся ще 1 квітня).

Як повідомлялося раніше, редакції "Європейської правди" та "Української правди" виступили з редакційною статтею, у якій пояснили, чому поступки Путіну стануть поразкою Заходу.

Ось англомовна версія цієї статті, яку варто поширювати у західних державах: The Illusion of Compromise. Concessions to Russia Proposed by the NYT Will Defeat the West.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: