Словаки утворили черги на угорських АЗС через обмеження на заправку авто іноземців

фото
П'ятниця, 27 травня 2022, 09:24

Після того як уряд у Будапешті оголосив, що дозволить заправлятися за обмеженими цінами на заправних станціях лише автомобілям із угорськими номерними знаками, водії із сусідньої Словаччини вишикувались у чергах на АЗС.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Euractiv.

Уряд Угорщини оголосив у четвер, 27 травня, що з п'ятниці лише автомобілі з угорськими номерними знаками матимуть змогу заправлятися бензином або дизельним паливом за максимальною ціною 1,22 євро (480 угорських форинтів) за літр.

Україна домовилась з Угорщиною про продовження гарантованих потужностей для імпорту газу

В указі, опублікованому о 23:59 у четвер увечері, виконавча влада пояснила, що автомобілісти з країн, де ціни на бензин також регулюються, і угорці можуть там заправлятися, як і раніше, зможуть скористатися заморожуванням цін в Угорщині. 

Це, ймовірно, розширить угорську цінову стелю для автомобілістів із сербськими та словенськими номерними знаками.

Незабаром після оголошення Габор Егрі, президент Асоціації незалежних заправних станцій, назвав рішення уряду неможливим та нездійсненним.

Тим часом, голова канцелярії прем'єр-міністра Антал Роган заявив у четвер, що очікує на "обговорення з ЄС" нових правил.

За пів години до півночі автомобілі зі словацькими номерами вишикувалися в чергу за бензином в Угорщині на кількох заправних станціях вздовж кордону, повідомляє Telex.

 
Фото з Facebook Sisak Ferenc

Жителі Румунії були так само розчаровані. "Раніше ми щотижня їздили в найближче до кордону місто, щоб заправити бак, і це було досить вигідно", - сказав виданню житель румунського міста Арада за 21 км від угорського кордону.

Уряд вирішив, що з п’ятниці на заправках зможуть заправлятися лише автомобілі з угорською реєстрацією.

На додачу, уряд Орбана оголосив про введення надзвичайного стан через війну в Україні.

Дивіться більше у відео: Війна і Орбан: чого чекати від Угорщини за нового уряду та "надзвичайного воєнного стану"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.