Німеччина за останні 9 тижнів звела до мінімуму постачання зброї Україні – ЗМІ

Неділя, 29 травня 2022, 08:56

Уряд Німеччини звів військову підтримку України до мінімуму за останні дев'ять тижнів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Welt am Sonntag.

Донедавна канцлер Олаф Шольц відмовлявся постачати німецькі бойові танки та бронетранспортери, посилаючись нібито на домовленості з союзниками по НАТО. Однак, як видно з українських урядових документів, до яких отримало доступ німецьке видання, Німеччина не постачала навіть жодного гідного уваги легкого озброєння з кінця березня.

З 30 березня по 26 травня в Україну надійшло лише дві поставки зброї від федерального уряду. Обидві містили лише невеликі пристрої. За даними України, у середині травня Німеччина надіслала 3000 протитанкових мін і ще 1600 спеціальних протитанкових мін спрямованої дії.

Ще одна поставка від федерального уряду надійшла в Україну місяцем раніше. У ній були лише запчастини до кулеметів, "запалювачі", детонаційні шнури, радіостанції, ручні гранати, заряди вибухівки та міни.

За даними України, остання поставка зенітної та протитанкової зброї відбулася 25 березня, понад два місяці тому. До неї входило 2000 ракет Panzerfaust 3 і 1500 зенітних ракет "Стріла". На запит речниця Міноборони Німеччини повідомила: "Інформація про конкретні поставки зброї є актуальною та секретною, тому прошу вас зрозуміти, що я не можу ані надати додаткову інформацію, ані підтвердити деталі". Це також стосується анонсованих поставок в Україну перших 15 зенітних установок Gepard, які, ймовірно, й надалі будуть затримуватися.

Як повідомляє "Welt am Sonntag", це пов'язано з підготовкою українських солдатів. Відповідно, навчання перших 45 бійців розпочнеться не раніше 13 червня і закінчиться 22 липня. Друга група солдатів розпочне навчання 18 липня і закінчить 26 серпня, тому 15 інших Gepard не будуть доставлені до кінця серпня.

Нагадаємо, федеральний міністр економіки і віцеканцлер Німеччини Роберт Габек відкинув звинувачення в тому, що Німеччина дуже неохоче допомагає Україні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: