Правило 3-3-3 – Австрія змінює вимоги до донорів крови

Неділя, 29 травня 2022, 15:55

Австрія скасовує обмеження на донорство для людей з гомосексуальною чи бісексуальною орієнтацією, замінивши її іншою вимогою.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням heute.at.

Скасування заборони для донорства крові для представників гомосексуальної чи бісексуальної орієнтації було багаторічною вимогою австрійських зелених.

Тим не менш, в уряді Австрії вирішили ввести додаткове обмеження, щоб не допустити поширення СНІД та жовтяниці. Як зазначається, нове обмеження буде регулювати осіб "із ризикованою поведінкою".

Про це у спільній заяві повідомили міністр охорони здоров’я та соціальних питань Йоганнес Раух і державний секретар у справах молоді Клаудія Плакольм.

"Буде діяти так зване правило 3-3-3. Будь-хто, хто мав статеві зносини з трьома і більше партнерами протягом останніх трьох місяців, відсторонений від здачі крові на три місяці", – уточнила Клаудія Плакольм.

Міністр Раух додає, що сексуальна орієнтація не повинна грати ролі в донорстві крові. "Якщо хтось хоче допомогти, здавши кров, не слід заважати йому в цьому через сексуальну орієнтацію чи стать. Проте ​​необхідно дотримуватись найвищих стандартів безпеки", – сказав він.

В уряді Австрії не повідомляють, як буде контролюватися  дотримання цього правила. Там лише зазначають на необхідності попередження донорів про нові вимоги та звертання їхньої увагу на важливість безпечного сексу.

Також в уряді Австрії планують за два роки оцінити ефект від прийнятих змін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.