Ключовий пропагандист Орбана прирівняв Україну до нацистської Німеччини

Неділя, 29 травня 2022, 17:59

Один з найближчих соратників прем’єра Угорщини Віктора Орбана та ключовий представник урядової машини пропаганди Жолт Баєр просуває в угорських медіа думку що Україна є аналогом нацистської Німеччини.

Про це йдеться у його авторському ролику, який транслюють угорські проурядові медіа.

Серед інших, відеозапис та його зміст опублікувала "Модяр Немзет" - ключова та найвпливовіша газета урядового пулу, яку вважають улюбленим виданням Орбана, та низка інших.  Відеоблоги Баєра зазвичай транслюються також в ефірі проурядових телеканалів.

Жолт Баєр відштовхнувся від закликів, що лунають в Україні, про перегляд ролі російської літератури в українському освітньому та культурному просторі і заявив, що це – аналог дій нацистів щодо єврейської нації. "Це вже було в нацистській Німеччині. Так уже говорив Геббельс... Великі багаття палали тоді на вулицях нацистської Німеччини, в них кидаючи твори, шкідливі для німецького мислення та німецького народу, особливо і, звичайно, твори єврейських авторів. А Генріх Гейне попереджав, що ті, хто починає спалювати книги, закінчують спаленням людей", - заявив пропагандист Орбана, додавши, що впевнений у коректності цих оцінок і зараз.

Він також поставив під сумнів існування української культури та української нації як такої, проілюструвавши свої слова зображенням з російськими підписами про те, що території України нібито не є українськими, а нібито відібраними або отриманими у Росії та Польщі.

 

"Якщо приберемо російську культуру з української культури, то те, що залишиться, буде жалюгідно дрібним і дурним", - заявив він.

Жолт Баєр є одним з близьких соратників прем’єра Орбана та співзасновником партії "Фідес", у якій, за його словами має партійний квиток №5.

Про сучасні процеси в Угорщині дивіться у відео "Війна і Орбан": чого чекати від Угорщини?

Також читайте аналітичну статтю про новий склад угорського уряду після виборів 2022 року: "Як новий уряд та надзвичайний стан мають змінити курс Угорщини"

Угорські урядовці неодноразово використовували антиукраїнські тези, але зазвичай не настільки обурливі. Зокрема Сійярто використав тези роспропаганди на виправдання рішення не постачати зброю Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.