Британія надасть Україні ще 300 млн фунтів військової допомоги

Вівторок, 3 травня 2022, 07:32

Прем’єр Британії Борис Джонсон виступить перед українським парламентом у вівторок, ставши першим світовим лідером, який зробив це після початку війни в лютому.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Sky News.

У записаному зверненні прем’єр-міністр високо оцінить опір України тиранії та оголосить про новий пакет військової допомоги в розмірі 300 мільйонів фунтів стерлінгів для підтримки поточної оборони країни від Росії.

Очікується, що у своєму зверненні до Верховної Ради у вівторок прем'єр-міністр також скаже про "найкращу годину" України і наголосить, що Велика Британія "пишається тим, що є серед їхніх друзів".

Його заява буде транслюватися під час відкриття посольства Британії в Києві на знак підтримки України.

Пакет військової допомоги на суму 300 мільйонів фунтів стерлінгів включатиме обладнання для радіоелектронної боротьби, контрбатарейну РЛС, обладнання для глушіння GPS та тисячі приладів нічного бачення.

Велика Британія також відправить більше десятка нових спеціалізованих Toyota Landcruiser протягом найближчих тижнів, щоб допомогти захистити цивільних чиновників на сході України та евакуювати мирних жителів з прифронтових районів.

Допомога є відповіддю на запит українського уряду.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон зазначив, що Британія не заперечує, якщо Україна застосувала би надану їй зброю проти цілей на території РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.