Прем'єр Італії розкритикував телеканал за скандальне антисемітське інтерв'ю з Лавровим

Вівторок, 3 травня 2022, 10:20

Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі розкритикував програму італійського телеканалу Rete4, під час якої міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров назвав "найзапеклішими антисемітами" самих євреїв і порівняв президента України Володимира Зеленського з німецьким диктатором Адольфом Гітлером. 

Про це, як пише "Європейська правда" йдеться в публікації DW.

Програма була заявлена як інтерв'ю з главою російського МЗС, натомість стала "сеансом політичної агітації", сказав італійський прем'єр 2 травня.

У Німеччині назвали абсурдом слова Лаврова, який порівняв Зеленського з Гітлером

Він наголосив, що, на відміну від Росії, в Італії є свобода слова, але "варто замислитись над тим, наскільки прийнятно запрошувати когось на інтерв'ю та не реагувати на висловлювання цієї людини". 

"Це не було журналістським досягненням. Від цього виникають дуже дивні відчуття", - сказав Драгі.

Інші італійські політики також різко розкритикували програму. Наприклад, колишній прем'єр-міністр країни, глава італійських соціал-демократів Енріко Летта назвав її "прірвою".

Втім, медіаконцерн Mediaset, що володіє Rete4, став на захист програми та рішення запросити Лаврова на розмову. "Він другий номер у РФ. Інтерв'ю з главою російського МЗС - документ сучасної історії", - сказав генеральний директор концерну Мауро Кріпа.

Глава МЗС Росії Сергєй Лавров заявив, що Адольф Гітлер мав єврейську кров, а найзатятіші антисеміти, як правило, євреї. Ізраїль обурений такими заявами.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що слова Лаврова образливі і для президента Володимира Зеленського, і для Ізраїлю та всього єврейського народу.

В уряді Німеччини назвали коментарі Лаврова щодо євреїв "абсурдною пропагандою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.