Командувач ЗС Латвії: ситуація на фронті може змінитись, коли в Україну надійде важке озброєння

Вівторок, 3 травня 2022, 12:33

Командувач Національними збройними силами Латвії Леонід Калніньш заявив, що в розпочатій Росією війні проти України нині жодна зі сторін не переважає, але ситуація може змінитися, коли Україна отримає важке озброєння.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

Командувач пояснив, що жодна зі сторін на даний момент не має військової переваги, оскільки співвідношення людських сил практично однакове. Росію поки що тримає те, що в неї не закінчилися озброєння та боєприпаси, але коли Україна отримає важче озброєння, ситуація може змінитися.

Україна ще не отримала всю необхідну західну військову техніку або тільки вчиться її використовувати, але вона героїчно бореться, оцінив ситуацію на фронті Калніньш, зазначивши, що тим часом іде "окопна війна", коли рух на фронті йде повільно.

Калніньш нагадав, що Росія не зважає на жодні втрати під час війни, "впихає" своїх військових і особливо не зважає на загиблих. Незважаючи на те, що РФ втратила чимало, вона постійно поповнює свої людські ресурси, можливо, відправляючи на війну погано підготовлених людей.

Командувач армією наголосив, що в даний час Латвія перебуває в абсолютній безпеці і громадськості нема про що турбуватися, оскільки прийняті перші швидкі рішення щодо зміцнення східного флангу НАТО, а Росія мобілізувала всі свої сили в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.