У Молдові за георгіївську стрічку штрафуватимуть і в Гагаузії, яка звільнила себе від заборони 

Вівторок, 3 травня 2022, 13:52

Попри рішення місцевої влади молдовського автономного регіону Гагаузії, поліція Молдови обіцяє штрафувати всіх громадян країни у разі використання ними забороненої центральною владою георгіївської стрічки.

Про це розповів голова генерального інспекторату поліції країни Віорел Чернеуцану, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

"Я не даватиму зараз свою оцінку закону, який ухвалили в Національних зборах Гагаузії. Для цього є інші відповідальні та компетентні органи, але ми застосовуватимемо закон, який схвалив парламент Молдови", - сказав Чернеуцану.

В уряді Молдови обіцяють штрафи за георгіївську стрічку на 9 травня, "навіть Додону"

Глава генінспекторату попередив, що людей, які не дотримуються закону, "ідентифікуватимуть різними засобами і методами, поліція застосовуватиме не фізичну силу, а кмітливість".

"Ми всі рівні перед законом. Щоб не стати жертвою провокацій, ми повинні радитись один з одним, перш ніж робити певні дії. Усі громадяни повинні поважати правові рамки та повинні бути переконані, що їхні дії не підпадають під жодну зі статей Кодексу про правопорушення або Кримінального кодексу", - сказав Чернеуцану.

Нагадаємо, останнім часом у Молдові загострилась ситуація через низку вибухів у Придністров’ї. Українська розвідка повідомила про підготовку Росією провокацій в невизнаному регіоні, щоб втягнути його у війну.

Додатково створила напругу заборона символіки на підтримку війни РФ проти України, у тому числі георгіївської стрічки. 

Автономний регіон Гагаузія прийняв закон, яким дозволяє її, всупереч національному законодавству.

Читайте також: Придністровська спецоперація. Що стоїть за терактами у Молдові та як має діяти Україна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.