Парламентська асамблея НАТО закликала надати Україні більше важкої зброї

Вівторок, 31 травня 2022, 12:12

Парламентська асамблея НАТО на останньому засіданні весняної сесії в понеділок одноголосно ухвалила декларацію на підтримку України.

Як пише "Європейська правда", про це повідомила пресслужба ПА Альянсу.

Документ під назвою "Підтримка України", розроблений представником Польщі Міхалом Щербою, підтримали всі понад 200 членів Парламентської асамблеї, що представлять 30 держав НАТО.

Декларація засуджує "в найбільш рішучих термінах" агресію Росії проти України та наголошує, що Москва "прагне зруйнувати демократію України, залякати інші суверенні й демократичні держави та, на додачу, підірвати цінності, які є основоположними для НАТО і всього демократичного, цивілізованого й мирного світу".

Делегати закликали НАТО посилити санкції проти Росії, зокрема й щодо енергетичного сектора, поки вона не відведе війська з України, а також суттєво збільшити рівень постачання зброї Києву, зокрема важкого протиповітряного, артилерійського, протиракетного й протичовнового озброєння.

"Наші українські друзі та партнери чітко заявили: вони не зламаються. Як і ми", - наголосив президент Парламентської асамблеї НАТО Джеральд Конноллі.

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане своєю чергою наголосив, що Парламентська асамблея здійснює важливий внесок у мобілізацію громадської підтримки України.

"Ми повинні бути готові тримати свій курс і підтримувати свої зусилля, чинячи максимальний тиск на Путіна з тим, щоб він завершив війну, і робити все можливе для підтримки України у довгостроковій перспективі", - наголосив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.