Польща розглядає можливість купівлі корейських танків К2

Вівторок, 31 травня 2022, 12:57

Співпраця Польщі з корейською стороною у закупівлі танків К2 могла б дати поштовх розвитку польської промисловості озброєнь.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив у вівторок глава Міноборони Польщі Маріуш Блащак, який перебуває з візитом у Південній Кореї.

Міністр поспілкувався з представниками міністерства оборони Південної Кореї та представниками місцевої оборонної промисловості. 

Польща більше не передає Україні паливо безоплатно

"Ми будемо послідовно збільшувати бронетанковий потенціал Збройних Сил Польщі. Ознайомився з пропозицією придбати корейські танки К2. Співпраця передбачає високий рівень полонізації, що дасть поштовх розвитку польської військової промисловості", - написав Блащак у своєму Twitter.

Глава Міноборони Польщі раніше висловив переконання, що польські збройні сили за короткий час будуть значно посилені. 

"Я дуже ціную польську збройову промисловість, і ми, звичайно, будемо її підтримувати, щоб вона могла будувати, наприклад, БМП, але цей процес займає багато часу, а війна в Україні показує, що ми не встигаємо", - сказав Блащак, якого цитує PAP.

Міністр повідомив, що він і його південнокорейський колега підписали лист про наміри, який "надає можливості для розвитку спільних досліджень". 

"Йдеться про дослідження, пов’язані, зокрема, з можливістю подальшого виробництва сучасної зброї. Це дуже гарне рішення, оскільки воно дає шанс польській оборонній промисловості, а також польським науковим установам. Ми повинні робити такі дії, тому що за нас ніхто таких дій проводити не буде – це можливість для польських вчених і польської оборонної промисловості", – додав він.

Раніше ЗМІ повідомляли про переговори між урядами Польщі та Південної Кореї щодо швидкої доставки наявних танків K2.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.