Прем’єр Польщі хотів би усунення Путіна від влади

Вівторок, 31 травня 2022, 14:06

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що хотів би усунення від влади російського президента Владіміра Путіна.

Про це він сказав в ефірі Sky News, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Dziennik.pl.

"Якщо Європа і вільний світ програють цю битву, програють цю війну, ми більше не будемо в безпеці, оскільки ми завжди будемо під загрозою і шантажем з боку Путіна. Звичайно, ми хотіли б, щоб його повністю усунули (від влади), але він представляє грубу силу, а Росія є наддержавою, і якщо врешті Україна виживе як суверенна держава, це наша єдина мета і причина, чому ми підтримуємо Україну всіма можливими шляхами, це буде наша перемога", - сказав Моравецький.

Нагадаємо, глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що відсторонення президента Росії Владіміра Путіна від влади є єдиним способом захистити Захід і його союзників від майбутніх загроз з боку Москви.

"З нашої точки зору, поки нинішній режим буде при владі, країни, які його оточують, будуть певною мірою в небезпеці. Не тільки Путін, а й увесь режим, тому що, знаєте, хтось може змінити Путіна і змінити його найближче оточення, але на його місце може стати інший Путін", – сказав Ландсбергіс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.