Відставку Джонсона підтримують вже 28 консерваторів, можливе голосування за вотум недовіри

Вівторок, 31 травня 2022, 16:24

Загалом вже 28 депутатів-консерваторів хочуть, щоб прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон негайно залишив свою посаду через скандал "Partygate".

Про це повідомляє Sky News, пише "Європейська правда".

Член парламенту Джон Стівенсон у вівторок підтвердив, що подав листа про недовіру Джонсону. Він каже, що був "глибоко розчарований" нещодавніми викриттями "Partygate".

"Постійна критика, викриття та питання виснажують уряд у той час, коли необхідно вирішити так багато інших важливих та критичних питань", - сказав він.

Загалом 41 консерватор поставив під сумнів позицію прем’єра. Це на 14 осіб більше, ніж минулого тижня, коли було опубліковано звіт про скандал за участю офісу прем'єра.

Для того, щоб винести вотум довіри Джонсону на голосування, 54 члени парламенту повинні написати листа голові комітету Консервативної партії серу Грему Бреді із закликом про це.

У Консервативній партії вважають, що голосування щодо вотуму довіри у парламенті може відбутися за два-три тижні.

Напередодні Борис Джонсон сказав, що йому соромно і він приймає відповідальність, але відмовився піти з посади після того, як у середу оприлюднили офіційну доповідь з детальним описом серії незаконних закритих вечірок в офісі британського лідера на Даунінг-стріт.

Про скандал, який може коштувати Джонсону прем’єрської посади, читайте у статті  Проблеми у Бориса: чому британському прем'єру загрожує відставка

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.