Суд залишив Додона під домашнім арештом

Вівторок, 31 травня 2022, 19:35

Апеляційна палата постановила зберегти початкове рішення суду про домашній арешт як запобіжний захід щодо проросійського експрезидента Молдови Ігоря Додона, відмовиши у клопотанні прокуратури про переведення у СІЗО та адвокатському - про звільнення. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Newsmaker.

Додон у короткому спілкуванні зі ЗМІ сказав, що "перемога буде за ним", повторивши, що вважає процес політичним та не довіряє прокурорам, які ведуть його справу.

Нагадаємо, 24 травня антикорупційні органи та служба безпеки прийшли з обшуками у домівку експрезидента, почесного керівника Партії соціалістів Ігоря Додона у справі про пасивну корупцію, незаконне збагачення, зраду і фінансування політичної партії злочинною організацією. 

Під час обшуку правоохоронці знайшли значну суму готівки, коштовний посуд і шахи з дорогоцінних матеріалів, а також чеки, що свідчать про дуже багатий спосіб життя родини Додонів. 

26 травня суд схвалив рішення про запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на 30 діб. Наступного дня Антикорупційна прокуратура оскаржила це рішення, вимагаючи, щоб експрезидент протягом цього часу перебував в ізоляторі в’язниці №13. Оскаржили рішення й адвокати Додона, вимагаючи випустити його під судовий контроль.

Читайте також: Зрада президента: як Молдова дійшла до арешту Додона та що це змінить у відносинах з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.