ЄС планує заборонити росіянам купувати нерухомість - Bloomberg

Середа, 4 травня 2022, 18:46

Євросоюз додав заборону на угоди з нерухомістю з громадянами Росії у шостий пакет санкцій, покликаний посилити тиск на Владіміра Путіна.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Bloomberg із посиланням на проєкт документа.

Пропозиція Європейської комісії передбачає припинення угод з нерухомістю з російськими громадянами, резидентами та юридичними особами, забороняючи продаж чи передачу, прямо чи опосередковано, "прав власності на нерухоме майно, розташоване на території Союзу, або часток у підприємствах колективного інвестування".

Заборона поширюється на росіян, які не є громадянами ЄС і не мають посвідки на проживання у країнах-членах ЄС. Вона не стосується тих, хто має громадянство або дозвіл на проживання в Європейській економічній зоні або Швейцарії.

Багато російських мільярдерів придбали нерухомість у ЄС, оскільки вони вивели частину чи більшу частину свого статку за межі РФ.

Роман Абрамович, наприклад, володіє замком у Франції з басейном на даху, а Сулейман Керімов був пов'язаний з елітною власністю з тенісним кортом та гігантським відкритим овальним басейном.

ЄС уже вжив жорстких заходів разом із США та Великобританією щодо інших розкішних активів для надбагатих російських багатіїв. З початку війни в Україні в рамках санкцій проти російських мільярдерів у європейських портах було вилучено більше десятка суперяхт.

Як повідомлялося, президентка Єврокомісії представила деталі шостого пакета санкцій проти Росії за її агресію проти України.

Про можливу заборону на купівлю нерухомості для росіян вона не повідомляла. Текст санкцій все ще узгоджується і в проєкт можуть бути внесені зміни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.