Швеція виділить ще 23 млн доларів на гуманітарну допомогу Україні

Четвер, 5 травня 2022, 13:54

Прем’єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон оголосила, що її країна виділить додаткові 23 млн доларів на підтримку організацій, які надають гуманітарну допомогу українцям.

Як повідомляє "Європейська правда", про це вона заявила на міжнародній донорській конференції високого рівня з метою збору коштів на підтримку України.

За її словами, війна в Україні нагадала Європі про найтемніші сторінки її історії.

Однак, Андерссон погодилася зі своїм польським колегою Матеушем Моравецьким, що Україна виграє цю війну.

"Сьогодні ми виявляємо нашу колективну солідарність з народом України і я рада бути співгосподарем цієї конференції. Я рада також, що разом ми зможемо втілити цю важливу ініціативу", - сказала вона.

"Україна потребує гуманітарної і фінансової підтримки так само як і військового обладнання. Сьогодні на цій сесії ми зосередимося на терміновій потребі мобілізувати кошти на гуманітарну відповідь в Україні. Швеція надасть додаткові 23 мільйони доларів на підтримку гуманітарних організацій в Україні", - сказала Андерссон.

Нагадаємо, ініціаторами конференції виступили Польща і Швеція.

Вони стверджують, що потрібна як негайна допомога, так і довгострокова підтримка. Тому захід надасть можливість обговорити, як підтримати стійкість українського суспільства та задовольнити його потреби в довгостроковій перспективі, включно з фінансуванням майбутньої відбудови країни.

Ця конференція розпочне серію майбутніх заходів з надання допомоги зруйнованій війною Україні в найближчі місяці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.