Лукашенко про війну РФ проти України: відчуваю, що ця операція затягнулася

Четвер, 5 травня 2022, 16:29

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко не очікував, що війна Росії проти України затягнеться так надовго.

Про це він в інтерв’ю Associated Press, пише "Європейська правда",

"Але я не настільки заглиблений у цю проблему, щоб сказати, чи все йде за планом, як кажуть росіяни, чи так, як я це відчуваю. Я хочу ще раз підкреслити: я відчуваю, що ця операція затягнулася", - сказав Лукашенко.

Він також виступив проти використання ядерної зброї в Україні, але не сказав, чи планує президент Росії Владімір Путін завдати такий удар.

Лукашенко також сказав, що він і його країна виступають за мир і неодноразово закликав припинити "війну" - термін, який Кремль відмовляється використовувати, називаючи вторгнення "спеціальною військовою операцією".

"Ми категорично не приймаємо жодної війни. Ми зробили і зараз робимо все, щоб не було війни. Завдяки вашому покірному слузі, тобто мені, переговори між Україною та Росією почалися", – сказав він.

"Росія за визначенням не може програти цю війну", сказав Лукашенко, зазначивши, що Білорусь є єдиною країною, яка стоїть на боці Москви, а на боці України "об'єдналися близько 50 держав".

Він додав, що Путін не прагне до прямого конфлікту з НАТО, і Захід має забезпечити, щоб такого не сталося.

"Він, швидше за все, не хоче глобальної конфронтації з НАТО. Використайте це. Використовуйте це і зробіть все, щоб цього не сталося. Інакше, навіть якщо Путін цього не захоче, військові відреагують", – попередив Лукашенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.