Німеччина почала заповнювати найбільше в Західній Європі сховище газу, яке належало "Газпрому"

Четвер, 5 травня 2022, 19:27

Німеччина почала заповнювати величезне газосховище в Редені, яке раніше належало російському "Газпрому".

Про це заявив призначений державою керуючий сховищем Егберт Лаеге у коментарі Reuters, пише "Європейська правда".

Минулого місяця "Газпром" відмовився від свого бізнесу "Gasprom Germania", у тому числі від найбільшого в Західній Європі газосховища в Редені.

"Відсьогодні заповнюються невеликі обсяги. Ми інтенсивно працюємо над рішеннями, щоб уже найближчим часом у сховищі могло надходити значно більше газу", - сказала Лаеге.

Реден може зберігати близько 4 мільярдів кубометрів газу, але минулої зими отримав лише невелику кількість газу. Лаеге сказав, що було ясно, що його потрібно заповнити до майбутньої зими.

Реден зараз заповнений всього на 0,6%, що набагато нижче середнього показника 36% для газосховищ Німеччини.

Регулюючий орган заявив, що контролюватиме "Gasprom Germania" до 30 вересня і має право звільняти керівників, наймати нових співробітників та вказувати керівництву, як діяти далі. Що буде після цієї дати, не повідомляється.

"Ми досягли гарного прогресу в стабілізації діяльності групи Gazprom Germania в непрості часи", - сказав Лаеге, додавши, що він перебуває в постійному контакті з міністерством економіки, мережевим регулятором Німеччини та діловими партнерами групи.

Раніше повідомлялося, що Німеччина шукає покупця для підрозділу "Газпрому" у країні, пропонуючи державні кредити приватним компаніям, які бажають придбати частину чи весь бізнес.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.