Міністр оборони Німеччини підтвердила поставку 7 Panzerhaubitzen 2000 Україні

П'ятниця, 6 травня 2022, 09:37

Німеччина погодилася поставити Україні 7 самохідних гармат-гаубиць Panzerhaubitzen 2000.

Це підтвердила у Словаччині в п’ятницю міністр оборони Крістін Ламбрехт, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Die Welt.

Гаубиці повинні бути поставлені з поточного ремонту. Німеччина також навчатиме українських військових використовувати ці системи озброєння.

Німеччина може передати Україні радіолокаційні системи COBRA та інші радари - ЗМІ

Panzerhaubitzen 2000 - це важкі артилерійські установки, здатні стріляти на відстань до 40 кілометрів. Бундесвер описує Panzerhaubitze 2000 як одну з найсучасніших артилерійських систем у світі. Їхня сила полягає в точності та великій дистанції бою.

Нідерланди раніше пообіцяли Києву поставку п'яти таких гаубиць. 

У Словаччині Ламбрехт відвідала німецьких солдатів, які були розгорнуті на східному фланзі НАТО разом з системою протиповітряної оборони Patriot.

Наприкінці березня Бундестаг вимагав від уряду поставок важкого озброєння в Україну і ухвалив відповідну заяву правлячої коаліції та опозиційного ХДС/ХСС.

Також Ламбрехт пообіцяла поставку зенітних самохідних установок Gepard, яких виробник KMW ще має на складі 50 одиниць. Постачання важкого озброєння до України викликало запеклі суперечки в Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.