Естонія допоможе Україні відбудовувати Житомирщину 

П'ятниця, 6 травня 2022, 17:15

Естонія у допомозі з відбудовою України планує зосередитися на Житомирській області.

Як повідомляє "Європейська правда", про це розповіла міністерка закордонних справ Ева-Марія Лійметс на брифінгу у Києві. 

Вона нагадала, що Естонія прихистила близько 35 тисяч українців, які виїхали за кордон через війну, та нещодавно схвалила виділення додаткових 3 млн євро на гуманітарну допомогу для України. 

"Що стосується допомоги з відбудовою, ми хотіли би зосередитися на Житомирській області. У нас з нею тісні зв’язки, і ми хотіли б допомагати цьому регіону", - зазначила Ева-Марія Лійметс. 

Міністерка нагадала також про плани відправити в Україну команду саперів для допомоги з розмінуванням територій, де йшли бойові дії. 

Глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс розповів, що Латвія планує спільно з партнерами створити центр підтримки жінок і дівчат, які постраждали від гендерно обумовленого насильства під час війни, а також планує допомогти відбудовувати пошкоджені внаслідок бойових дій школи, дитсадки і лікарні. 

Він зазначив, що зараз посольство підтримує контакт із владою деяких міст на Київщині, щоб визначити конкретні потреби. 

Міністри додали, що подумають над тим, як можна допомогти залученням архітекторів зі своїх країн для допомоги з відбудовою - як запропонувала українська сторона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.