Зеленський: Україна не буде нападати на РФ американською зброєю

Середа, 1 червня 2022, 13:05

Володимир Зеленський заявив, що Україна не буде використовувати далекобійну зброю, надану Сполученими Штатами, для завдання ударів по російській території.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", Зеленський заявив в інтерв’ю американському телеканалу Newsmax.

"Знаю, що дехто з людей у Сполучених Штатах говорить, і люди в Білому домі говорять, що ми можемо використовувати їх (американську зброю. - Ред.) для нападу на Росію. Дивіться, ми не плануємо нападати на Росію", - наголосив президент України.

Він додав, що Україна "не зацікавлена в Російській Федерації" та не веде війну на її території.

"Війна відбувається на нашій території. Вони (Росія. - Ред.) прийшли в нашу країну. Ми хочемо розблокувати наші міста. Для цього нам потрібне озброєння, яке може бити на відстані до 100 кілометрів", - пояснив Зеленський.

Як відомо, 1 червня президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати нададуть Україні більш досконалі ракетні системи та боєприпаси.

Крім того, адміністрація Байдена у вівторок розкрила подробиці новітнього пакета безпеки на суму 700 мільйонів доларів, який вона надсилає Україні, що включає ракетні системи з більшою дальністю дії, ніж ті, які були надіслані в попередніх пакетах.

Раніше Байден заявляв, що Сполучені Штати не планують надавати Україні ракетні комплекси, здатні вражати цілі на території Росії.

Детально про нову зброю, реальність ядерного удару та інше: Що США будуть і чого не будуть робити в Україні. Пояснення президента Байдена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.