Прем’єр Польщі відкрив у Бородянці та Бучі модульні містечка для українців, чиє житло знищив ворог

фото
Середа, 1 червня 2022, 14:45

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у середу відкрив у Бородянці та Бучі контейнерні містечка, які вміщають понад 1000 осіб.

Про це повідомило посольство Польщі у ЄС, пише "Європейська правда".

Посольство опублікувало у Twitter фото збудованих урядом Польщі містечок у звільнених від російських військ українських містах. 

"Саме зараз такі модулі потрібні громадам для тих, у кого ворог знищив житло. Звісно, такий варіант проживання є тимчасовим. Мінрегіон зараз активно напрацьовує середньострокові та довгострокові варіанти вирішення житлових потреб та відновлення пошкодженого житлового фонду на деокупованих територіях", - цитує міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова пресслужба міністерства.

Чернишов зазначив, що першим населеним пунктом у Київській області, де встановили модульне містечко, було обране саме смт Бородянка, адже воно зазнало катастрофічних втрат – там частково або повністю зруйновані 552 приватних будинки та 24 багатоквартирні будинки, 2 школи та всі адміністративні будівлі.

Модульне містечко в Бородянці дозволить тимчасово розселити 352 осіб, серед яких жінки, діти та люди літнього віку, які після окупації залишилися без даху над головою.

Наступні містечка заплановано встановити у Бучі, Макарові, Іванкові та Гостомелі, а також у передмісті Чернігова, наголосив міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.