У ЄС пройдуть концерти на підтримку членства України за участі "Квартал 95" і Monatik

П'ятниця, 10 червня 2022, 09:03

У країнах Європи між 10 і 22 червня відбудеться серія благодійних концертів під назвою Life Will Win на підтримку членства України в ЄС.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF24.

Перший з концертів відбудеться 10 червня у Варшаві.

"Україна намагається стати країною-кандидатом на вступ до Європейського Союзу, ключове рішення має бути ухвалене під час засідання Європейської Ради 23-24 червня. Тому з 10 по 22 червня запланована серія благодійних концертів "Life Will Win" у 10 європейських столицях", - повідомляє мерія польської столиці.

У концертах візьмуть участь найвідоміші українські артисти та музиканти: Студія "Квартал 95", Валерій Жидков, Monatik, Wellboy, Злата Огневич, Олег Скрипка (Воплі Видоплясова) і Pianoboy.

"Ми граємо на знак подяки всім, хто захищає суверенітет України. Я дуже радий, що цей перший концерт, спільно організований містом Варшавою та посольством України, відбудеться у Варшаві. І всі зібрані кошти, звісно, підуть на допомогу Україні", – заявив мер Варшави Рафал Тшасковський.

Концерти також відбудуться в Чехії, Угорщині, Австрії, Німеччині та інших країнах.

Як повідомлялося, віцепрем’єр-міністерка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що три країни Європейського Союзу виступають проти надання Україні статусу кандидата на членство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.