Канцлер Австрії виправдовує дзвінки Путіну

П'ятниця, 10 червня 2022, 18:06

Канцлер Австрії Карл Негаммер підтримав глав Німеччини та Франції Олафа Шольца й Емманюеля Макрона, яких критикують через телефонні розмови з Владіміром Путіним.

Про це Негаммер заявив у п’ятницю під час візиту до Естонії, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Krone.

"Я думаю, що говорити Путіну про його воєнні злочини – це правильно і важливо", – сказав австрійський канцлер у відповідь на питання, чи варто вести переговори з президентом РФ.

Він додав, що для припинення війни необхідно говорити з усіма її сторонами – зокрема про безпечні продовольчі коридори, гуманітарну допомогу та обмін полоненими.

Водночас прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас, яка була присутня на пресконференції з Негаммером, повторила, що розмови з президентом РФ не мають сенсу.

"Ці розмови більше слугують поширенню його (Путіна) наративів. Путін повинен чітко усвідомити, що він буде притягнений до відповідальності за воєнні злочини в Україні", – сказала Каллас.

Нагадаємо, протягом останніх тижнів канцлера ФРН Олафа Шольца критикували за те, що він продовжує спілкуватися з президентом РФ попри численні воєнні злочини російської армії в Україні.

Так, експрезидентка Литви Даля Грибаускайте жорстко оцінила дзвінки деяких лідерів західних країн президенту Росії Владіміру Путіну, назвавши їх дзвінками терористу.

Натомість сам Шольц заявив, що його телефонні розмови з Владіміром Путіним мають одну мету – нагадувати російському президенту, що розв’язана ним війна не матиме успіху.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.