Фермери в Нідерландах невдоволені планами уряду скоротити шкідливі викиди

П'ятниця, 10 червня 2022, 20:16

Нідерландська асоціація LTO, що представляє інтереси 35 тисяч фермерів, назвала нереалістичними плани уряду із суттєвого скорочення шкідливих викидів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на АР.

У п’ятницю уряд Нідерландів представив план, згідно з яким для захисту природних заповідників у регіонах необхідно скоротити викиди на 70-95%. Для цього влада виділить 24,3 мільярда євро, частина з яких піде зокрема на субсидії фермерам – з тим, щоб вони зменшили посівні площі та поголів’я худоби.

Місцева влада в Нідерландах має протягом року розробити конкретні заходи зі зменшення шкідливих викидів відповідно до урядового плану.

"Звісно, це має неймовірні наслідки. Я це розумію, і це просто жахливо. І особливо, якщо йдеться про сімейний бізнес, який нащадки хочуть гордо продовжити", – заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

У відповідь спілка фермерів LTO закликала до проведення демонстрацій у Гаазі, щоб протестувати проти цілей уряду зі скорочення шкідливих викидів.

Фермерство – одна з найбільш прибуткових галузей економіки Нідерландів. За оцінками, лише у 2021 році воно принесло бюджету майже 105 мільярдів євро доходів.

Фермери в Нідерландах не вперше говорять про протести з політичними вимогами. У 2020 році вони пригнали сотні тракторів у центр Гааги через незадоволення політикою уряду Нідерландів щодо скорочення викидів оксиду азоту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.