На Банковій дорікнули запізнілими поставками зброї після слів Байдена про Зеленського

Субота, 11 червня 2022, 14:50

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що в Києві знали про підготовку Росією вторгнення і готувались до нього, натомість інші держави, попри наявність розвідданих про підготовку нападу, затягнули з поставками важкої зброї.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Подоляк заявив у поширеному в суботу коментарі після заяви президента США, мовляв, президент України ігнорував його попередження про вторгнення.

"Якщо Україна "не готувалася" до війни, чому перші російські удари прийшлися на макети, всі боєприпаси були розосереджені, а січень і лютий проходили в навчаннях? 

Україна готувалася до війни з минулого року: інформацію про майбутнє вторгнення давали не тільки західні розвідки, а й наша. Тільки якщо хтось давав нам три дні, українська розвідка казала: вистоїмо", - написав Подоляк у Twitter.

Натомість він розкритикував інші держави за несвоєчасні поставки важкого озброєння Україні.

"А от що зробили інші країни, знаючи про плани Москви вчинити геноцид, щоб її зупинити, – питання. Якби ми почали отримувати важку зброю в січні, ситуація могла б бути іншою", - додав Михайло Подоляк.

Президент США Джо Байден заявив, що президент України Володимир Зеленський відкидав його попередження про те, що Росія вторгнеться до України.

Сполучені Штати почали піднімати тривогу через підготовку Росії до вторгнення в Україну за багато тидняв до того, як Путін оголосив про "спецоперацію" 24 лютого.

18 лютого Байден заявив, що Путін прийняв рішення напасти на Україну. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.