Посол США після звинувачень Байдена запевнила, що він дуже поважає Зеленського

Неділя, 12 червня 2022, 08:01

Президент США Джо Байден дуже поважає президента України Володимира Зеленського та його лідерство протягом повномасштабної війни.

Про це йдеться у заяві посла США в Україні Бріджит Брінк, переданій "Європейській правді".

"Росія намагається знищити українську націю та її культуру, і Сполучені Штати не залишаться осторонь і дозволять цьому статися. Президент Зеленський та народ України надихнули світ своєю хоробрістю та стійкістю, показавши світові, що Україна ніколи не буде підкорена Росії", - йдеться у заяві.

Посол нагадала, що Сполучені Штати вже надали $5,3 мільярда безпекової допомоги, у тому числі $4,6 мільярда після того, як Росія розпочала своє вторгнення в лютому, "щоб дати Україні можливість захистити себе, і разом із нашими союзниками та партнерами ми продовжимо підтримувати Україну".

"Президент Байден дуже поважає президента Зеленського та лідерство, яке він продемонстрував протягом цієї кризи", - заявила посол.

У п'ятницю президент США заявив, що Зеленський відкидав його попередження про те, що Росія вторгнеться до України.

На Банковій у відповідь заявили, що знали про підготовку Росією вторгнення і готувались до нього, натомість інші держави, попри наявність розвідданих про підготовку нападу, затягнули з постачанням важкої зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.